JM does not take responsibility for the translation

Foredragsholdere

På JMs boligkonferanse Liveability 2017 samlet vi svært relevante og interessante foredragsholdere med ulik faglig bakgrunn. Herunder finner du oversikt over alle foredragsholderne. Tusen takk til alle som stilte opp for å rette fokuset mot sosial, bærekraftig boligutvikling.

Peter Eriksson

Sveriges bolig- og digitaliseringsminister med ansvar for bolig-, bygge- og IT-politikk. Jobber for at Sverige skal bygge mer, billigere og mer bærekraftig, og at alle skal dra nytte av digitalisering.

Foredragstittel: ET NORDISK PERSPEKTIV PÅ LIVEABILITY

Bjørnar Laabak

Utnevnt til statssekretær for kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner 20. desember 2016 for Frp.

Foredragstittel: ET NORDISK PERSPEKTIV PÅ LIVEABILITY

Alexander Ståhle

Byforsker og byplanlegger. En av Sveriges mest anerkjente forelesere innen byutvikling og trafikk. Doktor i byutvikling og direktør for arkitektkontoret Spacescape. 

Foredragstittel: HVORDAN SKAPE ATTRAKTIVE, BÆREKRAFTIGE OG RETTFERDIGE BYER

Viktoria Walldin

Sosialantropolog og rådgiver for både den norske og svenske regjeringen. Tildelt SGBCs personlige pris for bærekraftig byutvikling. Partner og utviklingsansvarlig ved White Arkitekter.

Foredragstittel: NÅR EN SOSIALANTROPOLOG LEKER ARKITEKT

Martin Asp

Adm. direktør for JM Norge AS.  Utdannet sivilingeniør og økonom. Har arbeidet som arbeidsleder, prosjekteringsleder og ledet utvikling av bydelen Kvarnholmen i Stockholm. 

Foredragstittel: EN BOLIG SKAL VÆRE DEL AV ET BOMILJØ MAN ØNSKER Å LEVE I 

Ellen Heier

Seniorarkitekt i Snøhetta, et av Nordens mest velrenommerte arkitektkontorer med over 180 ansatte i 30 land. Snøhetta har vunnet flere prestisjefylte priser for sine prosjekter, blant annet for Den Norske Opera & Ballett.

Foredragstittel: MELLOM A OG B

Nordiske byutviklere i Debatt

Byarkitekter og byutviklere fra store nordiske byer møtes for å fortelle om  bærekraftig boligutvikling i sine byer. Hva har de lyktes med og hva har vært utfordringene?

Tema: FRA GHETTO TIL SMELTEDIGEL

Birgitta Lööf

Fungerende byplandirektør i Göteborg. Utdannet interiørdesigner og arkitekt med blant annet møbler, boliger og bibliotek på oppdragslisten.

Andreas Vaa Bermann

Direktør for avdeling for områdeutvikling i PBE i Oslo kommune. Utdannet sivilarkitekt og urbanist. Har vært direktør for Norsk Form - Stiftelsen for design og arkitektur i Norge og jobbet som prosjekterende arkitekt og byplanlegger.

Rikhard Manninen

Direktør for Strategisk urban byplanleggingsavdeling i Helsinki. Leder av konseptet «Boulevardisation» som omskaper motorveier i indre by til grønne boliggater.

Christina Skreiberg

Frilansjournalist og fotograf. Tidligere reportasjeleder i Aftenposten Junior.  Etablerte gratismagasinet Ditched for Londonavisen The Times. Tildelt prisen Årets Frilanser for dokumentarprosjektet «Hei nabo!»

Foredragstittel: HEI NABO! - ÉN BLOKK, EN HEL VERDEN

Robert Stoltenberg

En av Norges mest populære og folkekjære komikere. Kjent fra TV-seriene Copacabana, Engelsmo, Borettslaget og Hundehjørnet hvor han spiller de fleste rollene selv.

TEMA: SKRÅBLIKK PÅ NABOSKAP

Eva Bratholm

Tidligere politisk reporter og programleder i NRK i 15 år, derav fire år som NRKs Washington-korrespondent. Hun har ledet TV-programmet Bokbadet  på NRK 2 og flere andre store tv-sendinger.

Eva er konferansier på JMs boligkonferanse 2017.

PROGRAMMET

Se hele programmet for dagen.

Trykk her for å gå til programsiden