JM does not take responsibility for the translation

Oppbevaringstips

Oppbevaring handler om å ta vare på våre eiendeler. Våre holdninger vises på hva vi oppbevarer og hvordan. Det er for enkelt bare å si at hver ting har sin plass. Det første vi bør gjøre er å tenke grundig gjennom alle de behovene vi har.

Oppbevaring og renhold henger sammen. Om man ikke er født med støvklut i hånden kan det være en løsning å stue bort det meste.

Start med hva som skal oppbevares, mengde og størrelse. Skap et smart system med hyller, skuffer og esker. Bruk gjerne en ordentlig merkemaskin, så er det lettere å finne frem.

Gangen

Gangen er det rommet som alle må passere i løpet av dagen. Her kan man virkelig forenkle livet gjennom godt planlagte løsninger for oppbevaring. En kommode med skuffer eller en benk med esker med lokk er bra i en gang. En inn- og utkurv kan også være kjekt å ha her. Det er jo gjennom gangen at all post, lapper og andre viktige papirer går. Grunnprinsippet for ryddighet er at alle ting har en plass der de hører hjemme.

Klær, klær, klær...

Når det gjelder voksnes klær fungerer ettårsregelen: Alle klær du ikke har brukt på et år kan du vurdere å få ut av hjemmet. Fretex tar gjerne imot rene, brukte klær. Klær til spesielle anledninger unntatt! Barneklær kan du naturligvis spare og bruke til yngre søsken.

Det beste er å ha et klesskap. Oppbevaring bak dører er mindre plasskrevende, og gir et rolig og ryddig inntrykk. Bak dørene kan du ha både esker, skuffer, kroker og kleshengere. Gjennomsiktige plastesker med lokk er et godt alternativ til papp. Du får overblikk og kan se innholdet.

Kjøkkenet - samlingsstedet

Kjøkkenet er kanskje det rommet som er mest gjennomtenkt når det gjelder oppbevaring. Et kjøkken er jo i prinsippet et stort oppbevaringsrom med kjøleskap, hyller, skap og skuffer. Utdragbare hyller og skap finnes hos de fleste leverandører og gir optimal utnyttelse av hele skapet, og gir godt overblikk over hva man har. 

Et ryddig soverom

Mye av det som oppbevares i soverommet har godt av å oppbevares hengende, mens andre ting ligger best i hyller eller skuffer. Er det lite plass i garderoben eller klesskapet finnes det kasser som passer inn under sengen. Alt er bedre enn å ha klær løst utover stoler og gulv.  

 

Sko

Sko er faktisk en av de tingene som kommer med ferdig oppbevaringsplass. Skoesken er perfekt å oppbevare skoene i! Skoeskene kan også stables uten å bli ødelagt. Tips: For å raskt kunne se hvilke sko som hører hjemme i skoesken, ta et bilde av skoparet og klistre bildet på esken!