JM does not take responsibility for the translation

Å kjøpe bolig av JM

Når du kjøper bolig av JM følger vi deg hele veien, fra første visning til du trer inn i din splitter nye bolig og tiden etter. Vi sørger for at din boligdrøm blir oppfylt og at du får den tryggheten du trenger underveis.

Her kan du lese mer om de ulike stegene du vil møte når du kjøper bolig av oss.

Finn din bolig
 • Kommende prosjekt

  Kommende prosjekt innebærer at vi jobber med prosjektering og utforming. Det er stort fokus på hvordan vi kan skape attraktive og gode boliger som er tilpasset tomten og omgivelsene. 

  Det varierer hvor lenge det er igjen til salgsstart, men registrer gjerne din interesse, så vil du holdes oppdatert. Det gjør du ved å trykke på knappen «Meld interesse for prosjektet» på det prosjektet du er interessert i. Vi anbefaler at du også registrerer deg som VIP-medlem hos oss. Som VIP-medlem får du fortrinnsrett til å kjøpe din drømmebolig, før boligprosjektet legges ut for offentlig salg. Les mer om VIP her

 • VIP-forkjøpsperiode

  5-11 ganger i året sender vi ut informasjon til våre VIP-medlemmer om de boligprosjektene som er aktuelle for VIP-salg. I løpet av VIP-perioden på 10 dager får du tilgang til fakta, plantegninger, priser, boligvelger, invitasjon til VIP-visning og mulighet til å legge inn et kjøpetilbud før boligene legges ut for offentlig salg. Dersom det er flere som ønsker samme bolig, vil den med lengst ansiennitet få tildelt boligen. Derfor lønner det seg å melde seg inn tidlig. Meld deg inn som VIP her

 • Visning

  Kommer du på visning kan du ofte se modell av prosjektet, eksempel på innredninger og stille eventuelle spørsmål du måtte ha til vårt kompetente salgsteam. Som regel arrangeres visningene i lokaler på tomtene der vi skal bygge eller i en ferdig visningsleilighet. 

  Fellesvisninger annonseres på prosjektets hjemmeside, men det er også mulig å avtale en privatvisning dersom du skulle ønske det. 

 • I salg

  Etter at VIP-perioden er avsluttet vil boligene, med unntak av de som ble solgt under VIP-perioden, åpnes opp for offentlig salg. Prisliste og salgsmateriell legges ut på jm.no og det er nå åpent for alle å kjøpe bolig i prosjektet.

Kjøp av bolig
 • Kjøpebekreftelse

  Når du har bestemt deg for å kjøpe en bolig, skrives en kjøpebekreftelse med JM. Innen ca. to uker, avløses kjøpebekreftelsen av en endelig kjøpekontrakt.

  Ved signering av kontrakten forfaller 10% av kjøpesummen til betaling. JM stiller garanti for pengene, i henhold til Bustadoppføringslova. Beløpet skal innbetales til oppgjørsmeglers konto, som står spesifisert i kontrakten. Pengene skal være fri egenkapital.

 • Din bolig blir til virkelighet

  Mens du venter på at din nye bolig bygges ferdig vil du få løpende informasjon fra oss via e-post om hvordan utviklingen av boligprosjektet går.

Tilvalgsmøte
 • Innredningsvalg

  Når du kjøper bolig av oss får du en innredningsguide som viser JM Original (boligens innredning) og tilvalgsmuligheter. Etter at byggestart er besluttet, vil vår erfarne innredningsansvarlige invitere deg til et tilvalgsmøte. Her gjennomgås JM Original og hvilke tilvalgsmuligheter som finnes for prosjektet. Du vil også få informasjon om bestillingsfristene for tilvalg.

Byggeplassvisning
 • Velkommen til byggeplassvisning

  Når råbygget er oppe og det er trygt å ferdes i bygget, inviterer vi deg til byggeplassvisning. Her får du et inntrykk av hvordan prosjektet blir og mulighet til å treffe dine nye naboer. 

Befaring
 • Forhåndsbefaring

  Når boligprosjektet nærmer seg ferdigstillelse, vil du få informasjon om tidspunkt for forhåndsbefaring og overtagelse. Du får mulighet til å se boligen sammen med en representant fra JM. Noen uker før boligen er klar for overtagelse gjennomføres en grundig sjekk av alle overflater og tilvalgsbestillinger.

Overtagelse
 • Siste innbetaling

  Før du overtar din nye bolig, skal resten av kjøpesummen, i henhold til kjøpekontrakten, inkludert tilvalg og endringer, betales.

 • Ferdigbefaring og overlevering

  Dagen du har ventet på er her, nå er det klart for ferdigbefaring og overlevering av din nye bolig!

  På overtagelsen vil du møte en representant fra JM og sammen vil dere foreta en ferdigbefaring av boligen. Når ferdigbefaringen er avsluttet og signert av alle parter, og det er kontrollert at innbetalingen er i orden, får du dine nøkler til boligen og skjøtet tinglyses.

  Gratulerer med ny bolig - vi håper du vil trives!

Oppfølging
 • Etter innflytting

  Det er viktig for oss at du trives i ditt nye hjem. Derfor vil vi ta kontakt med deg kort tid etter at du har flyttet inn, og stille deg noen korte spørsmål om hvordan du opplever boligen. Vi sender deg også en spørreundersøkelse hvor vi gjerne vil ha dine tilbakemeldinger. 

 • Kundeservice

  Du finner mye praktisk og nyttig informasjon i Huseierboken. Dersom du opplever noe i boligen din, som du trenger hjelp for å løse, kan du kontakte Kundeservice.

 • Ettårsbefaring

  Ca. ett år etter overlevering vil vi innkalle til kontrollbefaring av boligen. Her skal det føres protokoll som skal undertegnes av begge parter. Etter befaringen vil du motta et skjema med spørsmål om hvordan du opplever boligen og JM. Vi er takknemlige om du svarer på spørsmålene også denne gangen. 

FINN DIN BOLIG

Trykk her for å se hvilke prosjekter vi har og finn din drømmebolig!

Se alle JM-boliger

INTERIØR

En JM-bolig har alltid moderne kvalitetsinnredning. Det gjelder også tilvalgene.

Les mer om innhold i JM-boliger

VISNINGER

Se hvilke prosjekt vi har visninger på i nær fremtid.

Se alle JM-visninger