JM does not take responsibility for the translation

Å kjøpe bolig av JM

Når du kjøper bolig av JM følger vi deg hele veien, fra første visning til du trer inn i din splitter nye bolig og tiden etter. Vi sørger for at din boligdrøm blir oppfylt og at du får den tryggheten du trenger underveis. Nedenfor kan du lese mer om de ulike stegene du vil møte når du kjøper bolig av oss.

1. Eksklusivt forhåndssalg og visning

Er du på jakt etter en ny bolig, anbefaler vi deg å bli VIP-medlem hos oss. Som VIP-medlem får du fortrinnsrett til å kjøpe din drømmebolig, før prosjektet legges ut for offentlig salg. VIP-forhåndssalg varer i totalt 10 dager. I denne perioden arrangeres det en egen VIP-visning. På VIP-visning får du mer informasjon om prosjektet og får møte erfarne JM-ansatte og/eller meglere, som kan svare deg på de spørsmål du måtte ha.

Jeg vil bli VIP-medlem

2. Offentlig salg

Etter at VIP-salget er avsluttet vil boligene, med unntak av de som ble solgt under VIP-perioden, åpnes opp for offentlig salg. Prisliste og salgsmateriell legges ut på jm.no og det er nå åpent for alle å kjøpe bolig i prosjektet.  

3. VISNING

Vi arrangerer ofte flere visninger i forbindelse med salgsstart. På visning kan du se modell av prosjektet, eksempel på innredninger og spørre eventuelle spørsmål du måtte ha til vårt kompetente salgsteam. Som regel arrangeres visningene i lokaler på tomtene der vi skal bygge eller i en ferdig visningsleilighet. Fellesvisninger annonseres på prosjektets hjemmeside, men det er også mulig å avtale en privatvisning dersom du skulle ønske det. 

4. KJØP AV BOLIG

Når du har bestemt deg for å kjøpe en bolig, skrives en kjøpsbekreftelse med JM. Innen ca. to uker, avløses kjøpsbekreftelsen av en endelig kjøpekontrakt. Ved signering av kontrakten forfaller 10% av kjøpesummen til betaling. JM stiller garanti for pengene, i henhold til Bustadoppføringslova. Beløpet skal innbetales til oppgjørsmeglers konto, som står spesifisert i kontrakten. Pengene skal være fri egenkapital.

5. TILVALGSMØTE

Når du kjøper bolig av oss får du en innredningsguide som viser JM Original (boligens innredning ) og tilvalgsmuligheter. Etter at byggestart er besluttet, vil vår erfarne innredningsansvarlige invitere deg til et tilvalgsmøte. Her gjennomgås JM Original og hvilke tilvalgsmuligheter som finnes for prosjektet. Du vil også få informasjon om bestillingsfristene for tilvalg.

6. VELKOMMEN TIL BYGGEPLASSVISNING

Når råbygget er oppe og det er trygt å ferdes i bygget, inviterer vi deg til byggeplassvisning. Her får du et inntrykk av hvordan prosjektet blir og mulighet til å treffe dine nye naboer. 

7. BEFARING OG KONTROLL

Når boligprosjektet nærmer seg ferdigstillelse, vil du få informasjon om tidspunkt for forhåndsbefaring og overtagelse. Du får mulighet til å se boligen sammen med en representant fra JM. Noen uker før boligen er klar for overtagelse gjennomføres en grundig sjekk av alle overflater og tilvalgsbestillinger.

8. SISTE INNBETALING

Før du overtar din nye bolig, skal resten av kjøpesummen, i henhold til kjøpekontrakten, inkludert tilvalg og endringer, betales.

9. OVERTAGELSEN

Dagen du har ventet på er her, nå er det klart for ferdigbefaring og overlevering. 

På overtagelsen vil du møte en representant fra JM og sammen vil dere foreta en ferdigbefaring av boligen. Når ferdigbefaringen er avsluttet og signert av alle parter, og det er kontrollert at innbetalingen er i orden, får du nøkler og skjøtet tinglyses. 

Gratulerer med ny bolig - vi håper du vil trives! 

10. VI FØLGER OPP

Det er viktig for oss at du skal trives i ditt nye hjem. Derfor vil vi ta kontakt med deg kort tid etter at du har flyttet inn, og stille deg noen korte spørsmål om hvordan du opplever boligen. Vi sender deg også en spørreundersøkelse hvor vi gjerne vil ha dine tilbakemeldinger. 

11. KUNDESERVICE

Du finner mye praktisk og nyttig informasjon i Huseierboken. Dersom du opplever noe i boligen din, som du trenger hjelp for å løse, kan du kontakte Kundeservice.

12. ETTÅRSBEFARING

Ca. ett år etter overlevering vil vi innkalle til kontrollbefaring av boligen. Her skal det føres protokoll som skal undertegnes av begge parter. Etter befaringen vil du motta et skjema med spørsmål om hvordan du opplever boligen og JM. Vi er takknemlige om du svarer på spørsmålene også denne gangen. 

FINN DIN BOLIG

Trykk her for å se hvilke prosjekter vi har og finn din drømmebolig!

Se alle JM-boliger

INTERIØR

En JM-bolig har alltid moderne kvalitetsinnredning. Det gjelder også tilvalgene.

Les mer om innhold i JM-boliger

VISNINGER

Se hvilke prosjekt vi har visninger på i nær fremtid.

Se alle JM-visninger