JM does not take responsibility for the translation
Damsgård

Damsgård

Bergen

   Damsgård

   I løpet av de siste 10 årene har Damsgård endret karakter fra et noe utslitt industriområde til Bergen sentrums mest spennende boligområde. Hele sjøsiden langs Puddefjorden er revitalisert med en rekke moderne og spennende leilighetsbygg. Attraktive på grunn av utforming, havnepromenade og et grønt nærmiljø. Og når den nye gangbroen over Puddefjorden kommer på plass, kan du gå til sentrum på få 15 minutter.

   For mindre enn 20 år siden ble området omregulert til boligformål. Gammel industri ble lagt ned eller flyttet ut av sentrum og en storstilt forvandling av byen tok form. I dag er målet 1.500 nye boliger med gangavstand til sentrum og nesten 10.000 sentrumsnære arbeidsplasser. De største arbeidsplassene kommer i Solheimsviken Næringspark hvor blant annet DnB har samlet sine ansatte i et nytt kontorbygg. Høye miljøkrav til boliger og nærmiljø har allerede forvandlet store deler av Damsgårdssundet. Og med gang- og sykkelbro over Puddefjorden, flotte strandpromenader og grøntområder, butikker, spisesteder og minimalt med biltrafikk, har Damsgårdssundet allerede befestet sin stilling som et meget attraktivt boligområde nært Bergen sentrum.

   Prosjekt i området

   I nærheten

   Se reisetider

    Service og kommunikasjon

    På Danmarksplass finner man butikker, treningssentre, apotek og forskjellige andre service og helsetilbud. På Laksevåg finner du Laksevåg senter som har en rekke forretninger, apotek og vinmonopol. Det er også gode bussforbindelser og gangavstand til Bybanen på Danmarksplass.

    Spisesteder

    En liten spasertur unna Damsgård Brygge finner man Kranen cafè og bakeri i Solheimsviken. På Møhlenpris ligger Bergen Kaffebrenneri. På Danmarksplass ligger Bien Bar og Prego Bar og Restaurant. I Bergen sentrum finnes også et bredt spekter av spisesteder.

    Jobb og utdanning

    I området finner du mange attraktive utdanningsinstitusjoner og mulige arbeidsplasser. Her ligger blant annet Høgskolen i Bergen, Årstad videregående og ikke så langt unna både UiB og Handelshøyskolen BI. Næringsområdene i Mindeparken, Kronstadparken, Kanalveien og Solheimsviken er alle attraktive og potensielle arbeidsplasser.