JM does not take responsibility for the translation
Lørenskog

Lørenskog

Lørenskog

   Lørenskog

   Lørenskog ligger mellom Oslo og Lillestrøm, og har mye å tilby sine innbyggere. Her får du flere av byens fordeler, uten å måtte gi avkall på naturens nærhet. Kommunen strekker seg over 70 km2, og ved inngangen til 2014 telte Lørenskogs innbyggere 34.700.

   / 11

   Bebyggelsen i Lørenskog er konsentrert i den nordlige delen av kommunen. Sørdelen utgjøres av utbyggingsvernede Østmarka. Mellom skog og bebyggelse ligger store åkrer. Fra å være en tradisjonell jordbrukskommune har Lørenskog utviklet seg til å bli en attraktiv forstad til Oslo.

   Lørenskog - den attraktive forstaden som har alt

   Det er ikke ofte det er riktig å si at et sted eller område har alt man måtte ha behov for i en aktiv hverdag. På Lørenskog er dette mer enn riktig. Lørenskog har nemlig det aller meste. Nedenfor har vi trukket frem noen av mulighetene og tilbudene du har i Lørenskog kommune.

   Prosjekt i området

   Utsolgte prosjekter

   I nærheten

   Se reisetider

    Rike handelsmuligheter

    Lørenskog har et attraktivt og stadig voksende handelssentrum. Det er ikke lenger bare kommunens befolkning som benytter seg av dette tilbudet – i dag kommer det reisende fra øvrige steder på Romerike, samt Oslo, for å handle.

    I det som betegnes som Lørenskog sentrum ligger det to store kjøpesenter – Metro og Triaden. Begge med et stort utvalg av butikker. Her finner du alt du trenger i en aktiv hverdag – et godt utvalg matbutikker – enten du ønsker å handle basisvarer på lokalbutikken på hjørnet, eller er ute etter kortreist, økologisk . Her er det også et utvalg av spennende nisjebutikker, der du kan finne lokale eller internasjonale varer. Frisør, pol, post, bank og apotek ligger i tilknytning kjøpesentrene.

    Godt utvalg av helse- og velværetilbud

    På Lørenskog er alle helsetilbud representert. Helse- og omsorgstjenesten holder til i Lørenskog Hus, og yter tjenester til mennesker med fysisk eller psykisk sykdom eller utviklingshemming. De dekker helsetjenester som spenner fra skolehelsetjenesten til, psykisk helse, fysioterapi og rehabilitering. I kommunen finnes også tannhelsesenter, samt ulike sentere for alternativ behandling. I tillegg ligger Akershus Universitetssykehus på Lørenskog, som er lokal- og sentralsykehuset for Akershus fylke.

    Lettvin kollektivtransport

    Om du ønsker å utvide horisonten, eller besøke andre steder er det et svært godt kollektivtilbud på Lørenskog. Lokaltoget stopper på Lørenskog stasjon som ligger langs hovedbanen mellom Oslo og Eidsvoll. Her går det jevnlige avganger både mot Oslo Sentralstasjon og Eidsvoll. På sin ferd mot Eidsvoll stopper toget både på Lillestrøm og Oslo Lufthavn, Gardermoen. En liten kuriositet er at Lørenskog stasjon er en togstasjon flere av de som så barne-tv på 90-tallet vil dra kjensel på. Stasjonen ble brukt under opptak av Sesam Stasjon. Nå er de sprakende fargene som prydet den under innspilling imidlertid malt over, og stasjonen fremstår nå i opprinnelige fargetoner i gult og brunt.

    Flere av Ruters bussruter går til eller gjennom Lørenskog. Det er svært god dekning, og lett å komme seg rundt og frem med buss. Det går i tillegg nattbusser i helgene. Bussterminalen ligger sentralt i sentrum.

    Mange arbeidsplasser

    Lørenskog er i stadig utvikling og huser flere av landets største bedrifter, vi kan blant annet nevne Bring, Coca Cola og Akershus Universitetssykehus. Den store handelsstanden skaper også grobunn for mange arbeidsplasser. Det er med andre ord ikke nødvendig å pendle – Lørenskog huser mange arbeidsplasser. - Og med korte avstander kan holder sykkelen som fremkomstmiddel.

     

     

    Korte avstander, og rikt skoletilbud

    Nesten hvor du måtte velge å bosette de i Lørenskog så vil du ha kort avstand til skoler og barnehager. I Lørenskog kommune finnes det flere barne- og ungdomsskoler, samt to videregående skoler. Begge skolene tilbyr yrkesrettede utdanningsprogram, men Lørenskog videregående skole tilbyr også Studiespesialisering og realfag.

    Små barn får gode og trygge rammer i barnehagene på Lørenskog.

    Det er lett å velge en aktiv hverdag

    Lørenskog kommune kan skilte med et imponerende utvalg av idrettslag og organisasjoner. Her finnes noe for absolutt alle – enten du interessere deg for jakt og fiske, ballett eller bryting. Du kjenner kanskje til Lørenskog Ishockey? Laget kjemper om edle medaljer i øverste divisjon i Norge. Hjemmearenaen er i Lørenskog Ishall, så her er det mulig å heie frem lokallaget under spennende derbys. Ønsker du mer variert treningsform der du bestemmer timeplanen selv kan du besøke Condis eller Fresh Fitness – begge treningssenter lokalisert i Lørenskog.

     Full oversikt over lag og organisasjoner finner du her »

    Rekreasjonsmuligheter i fleng

    I helger og på fritid er Lørenskog et eldorado både for liten og stor. Lørenskog grenser mot Østmarka, noe som gir den alminnelige lørenskoging uante turmuligheter i storslått natur.

    Turen til Mariholtet og badevannet Elgå er flott og i skogområdene mellom Kurland og Østby er det merket opp mange turstier, flere i forbindelse med den populære badeplassen Åmotdammen.

    Ved å bruke Losby som utgangspunkt, er veien kort til Mønevann hvor man kan bade, fiske og padle. Kanoer kan leies ved Losby besøksgård som ligger rundt en kilometer fra vannet. Fra Losby og Mariholtet går det mange flotte turveier, sommer som vinter. Her kan det løpes, jogges, rusles og sykles. Om vinteren kjøres det opp flotte skiløyper i vakkert landskap. Her kan man ta med seg barn og barnevogn, farmor og farfar. Eller om det foretrekkes helt alene med en pulsklokke på armen.

    Nyt naturen og finn roen

    Ved Langvannet på Fjellhamar kan man nyte naturen og finne roen, og i de varme sommermånedene kan man ta seg en svømmetur fra en av de to badeplassene. Her er det opparbeidede områder med sandstrand og gressplen – den ene badeplassen har brygge, den andre flytebrygge. Her kan hele familien hygge seg – benkeplasser og bord i tilknytning fastgrill bidrar til gode sommerdager. Vinterstid, når forholdene tilsier det, er det mulighet for å dra frem skøytene å gå tvers over vannet.

    Ærverdige Losby Gods

    Losby Gods var opprinnelig et gammelt sagbruk tilbake på 1500-tallet. I 1850 ble eiendommen imidlertid kjøpt av familien til det som senere skulle bli Lørenskogs første ordfører – Lorentz Meyer. Den nye eieren bestemte seg for å bygge en godsbygning. Godset skulle være et jaktslott der det kunne inviteres storslåtte gjester fra hovedstadens elite. Det ble bygget omlag 1000 m2 med blant annet ballsaler, salonger, haller og flertallige soverom.
    I dag er Losby Gods renovert og ombygd til et hotell. Ikke bare et moderne kurs og konferansehotell, men et hotell med sjel og særpreg. Hotellet ligger i vakre omgivelser og er omkranset av en storslått park. Det er ikke uten grunn at det holdes bryllupsselskaper der året rundt.

    Kulturell kommune

    Om du er ute etter en kulturell kveld gir Lørenskog hus mange muligheter. Lørenskog Hus er kulturhuset i kommunen. Bygget stod ferdig i 2011 og huser blant annet en kino med fire moderne kinosaler. Tenk så deilig å sende ungene avgårde på kino, og det eneste du trenger å huske er å sende med penger til popkorn. Veien finner de selv – det er korte avstander i Lørenskog sentrum.  I tillegg finner du bibliotek, musikk- og kulturskole, kulturadministrasjonen og kirkevergen. Her settes det opp musikk- og teaterforestillinger, og hvorfor ikke gjøre en helaften ut av det og nyt en god middag på en av husets flere serveringssteder.

    Golfanlegg i vakre omgivelser

    For den golfinteresserte ligger det to golfbaner i dette storslåtte landskapet. En 18-hull golfbane av høy internasjonal standard, samt en litt mindre bane med 9 hull. Det tilbys også golfsimulator og kurs på golfanlegget.